Guggenheims Scott Minerd står efter sitt $ 400.000 Bitcoin-mål, men han har stor varning

Guggenheims Scott Minerd har fördubblats på sitt $ 400 000 Bitcoin-samtal.

Under sin senaste intervju på CNBC: s „The Exchange“ med Brian Sullivan sa Guggenheim Partners Chief Investment Officer Scott Minerd att han verkligen menade sitt uber-hausseartade Bitcoin-mål på 400 000 $.

Minerd varnade emellertid sina lyssnare för att marknaden förvandlades till „lite frenesi“:

Nej, nej, jag menar det. Det är väldigt intressant. Det var en förbigående kommentar i en intervju. Och, för att vara ärlig mot dig, kunde jag ha sagt att USA: s regering är i konkurs, och Federal Reserve är insolvent, och Bitcoin går för $ 400 000 någon dag, och de skulle bara prata om Bitcoin, som säger dig något. Det blir lite frenesi.

Minerd säger att det är en skummande marknad

Minerd erbjöd sitt pie-in-the-sky Bitcoin System i mitten av december när den största kryptovalutan handlade under 23 000 dollar medan de jämförde det med guld:

Bitcoin har många attribut av guld och har samtidigt ett ovanligt värde när det gäller transaktioner.

Sedan dess ökade flaggskeppsmyntet med 85 procent på mindre än en månad och toppade sig till 42 049 dollar den 8 januari. Efter en försenad retracement återhämtade Bitcoin återigen $ 40 000-nivån den 14 januari.

Rätt på gränsen till den stora korrigeringen twittrade Minerd att Bitcoin-rallyt var „ohållbart“ på kort sikt. Chefen för ett av de snabbast växande kapitalförvaltningsföretagen på Wall Street är fortfarande övertygad om att marknaden är skummig just nu, med eToro som kämpar för att behandla inköpsorder på grund av ett stort utbrott av efterfrågan.

Guggenheim har ännu inte gått in i Bitcoin

Ekonomen Alex Krüger menade nyligen att Minerd medvetet började kommentera Bitcoin för att köpa det billigare:

Hans noggrant utformade ord kan få de omedvetna att tro att Guggenheim tar vinst. Men de har ännu inte köpt.

I slutet av november lämnade Guggenheim in till US Securities and Exchange Commission för att investera upp till 530 miljoner dollar i aktierna i Grayscale Bitcoin Trust. Dess föreslagna ändring träder i kraft den 31 januari.